Compania

Misiunea

Timbrus este un model nou de afaceri în domeniul vinicol. Fondând la Purcari, în principala regiune vinicolă a țării, o companie cu propriile podgorii, planificăm să construim un complex vinicol și turistic modern.

Considerăm că succesul poate fi obținut doar datorită abordărilor fundamentale și creative față de dezvoltarea fabricii de vin, de aceea întregul proces de producere a vinurilor, de la sădirea podgoriilor până la îmbuteliere, este controlat de specialiști locali și internaționali.

Datorită acestei îmbinări unice a condițiilor regiunii vinicole Purcari și a experienței vinificatorilor emeriți, creem vinuri moldovenești cu caracter individual. Fiind vinuri nobile din categoria premium.

Despre proiect

TIMBRUS este un proiect de creare în Republica Moldva a vinurilor de nouă generație din categoria premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al scrisorii, înmânate personal destinatarului. Vinurile TIMBRUS sunt un mesaj personal al vinificatorului, adresat tuturor celor care ştiu să aprecieze cu adevărat vinurile de calitate. Este o comunicare a unei personalităţi unice al vinificatorului care creează vinuri de talie mondială în Moldova. Acest mesaj conţine secretul unui vin unic, unicitatea vinurilor Timbrus. O taină, care nu poate fi citită ori văzută, ci numai simțită și însușită prin degustarea acestui vin.

Istoria vinurilor TIMBRUS începe în 2008 odată cu achiziționarea terenurilor agricole în microzona Purcari, cea mai renumită și vestită regiunea vinicolă din Moldova, cunoscută încă din secolul XIX prin vinurile sale de talie internațională.

Alegerea terroir-ului pentru crearea vinurilor TIMBRUS a fost o decizie importantă luată de către acționarii proiectului, o soluție care a condiționat obiectivul principal al proiectului, și anume, producerea unor vinuri autohtone de calitatea mondială.
Vinificatorul TIMBRUS este implicat în întregul proces de creare a vinurilor, de la cultivarea viţei de vie până la etapa de producție şi îmbutelierea vinurilor.
Drept rezultat, am reuşit să creâm vinurile rafinate şi elegante TIMBRUS, care se remarcă printr-un stil cu adevărat european, nobil. Provenind din combinaţia unică dintre natura regiunii Purcari, tradiţiile vinificaţiei moldoveneşti şi măiestria specialiştilor europeni și locali, vinurile TIMBRUS încorporează o viziune de autor asupra viitorului vinificaţiei din Moldova.

TIMBRUS este un brand de revelare, un brand de surpriză. Este o dovadă a faptului, ca și în Moldova sunt create vinuri rafinate de clasă mondială.

Complexul

În regiunea pitorească Purcari, printre podgoriile TIMBRUS, se planifică construirea unui complex vinicol și turistic, unul individual din punct de vedere al caracteristicilor de producție, estetice și inovative.

Designul complexului reprezintă în sine o întruchipare arhitecturală a filozofiei companiei. Creând vinuri din categoria premium, TIMBRUS planifică să construiască un complex care nu seamănă cu nici o altă întreprindere vinicolă din Moldova. Aspectul individual, expresiv reliefează esența businessului companiei, tendința sa de a crea imagini de autor a unei vinificații premiale.

În proiectarea complexului au luat parte designeri și arhitecți vestiți.

Ca urmare, proiectul creat nu numai că este unic din punct de vedere al designului, dar prevede și o optimizare maximă și individualizare a tuturor proceselor de producție.

Odată cu construirea complexului TIMBRUS, compania de asemenea planifică să elaboreze și să pună în aplicare la Purcari o programă turistică proprie, care ar îmbina șederea într-un mediu ecologic cu îngrijirea maximă față de vizitatori. Camere de hotel proprii, zone de agrement, restaurante – toate aceste lucruri, și multe altele, vor fi la dispoziția oaspeților noștri. Obiectivul strategic al complexului turistic și vinicol TIMBRUS reprezintă includerea sa în Drumul Vinului European, alături de cele mai faimoase și demne de a fi vizitate crame de pe continent.