Compania

Misiunea

Timbrus un model nou de afaceri în domeniul vinicol. Fondând la Purcari, în principala regiune vinicolă a țării, o companie cu propriile podgorii, planificăm să construim un complex vinicol și turistic modern.

Considerăm că succesul poate fi obținut doar datorită abordărilor fundamentale și creative față de dezvoltarea fabricii de vin, de aceea întregul proces de producere a vinurilor, de la sădirea podgoriilor până la îmbuteliere, este controlat de vestitul enolog Manuel Ortiz.

Datorită acestei îmbinări unice a condițiilor regiunii vinicole Purcari și a experienței enologilor emeriți, creem vinuri moldovenești cu caracter individual. Fiind vinuri nobile din categoria premium.

Despre proiect

TIMBRUS este un proiect de creare în Republica Moldva a vinurilor de nouă generație din categoria premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al scrisorii, înmânate personal destinatarului. Vinurile TIMBRUS sunt un mesaj personal al vinificatorului, adresat tuturor celor care ştiu să aprecieze cu adevărat vinurile de calitate. Este o comunicare a unei personalităţi unice, a renumitului vinificator spaniol Manuel Ortiz, care a decis să creeze vinuri de talie mondială în Moldova. Acest mesaj conţine secretul unui vin unic, unicitatea vinurilor Timbrus. O taină, care nu poate fi citită ori văzută, ci numai simțită și însușită prin degustarea acestui vin.

Istoria vinurilor TIMBRUS începe în 2008 odată cu achiziționarea terenurilor agricole în microzona Purcari, cea mai renumită și vestită regiunea vinicolă din Moldova, cunoscută încă din secolul XIX prin vinurile sale de talie internațională.

Alegerea terroir-ului pentru crearea vinurilor TIMBRUS a fost o decizie importantă luată de către acționarii proiectului și oenologul, o soluție care a condiționat obiectivul principal al proiectului, și anume, producerea unor vinuri autohtone de calitatea mondială.
Enologul TIMBRUS este implicat în întregul proces de creare a vinurilor, de la cultivarea viţei de vie până la etapa de producție şi îmbutelierea vinurilor.
Drept rezultat, am reuşit să creâm vinurile rafinate şi elegante TIMBRUS, care se remarcă printr-un stil cu adevărat european, nobil. Provenind din combinaţia unică dintre natura regiunii Purcari, tradiţiile vinificaţiei moldoveneşti şi măiestria specialiştilor europeni, vinurile TIMBRUS întruchipează o viziune de autor asupra viitorului vinificaţiei din Moldova.

TIMBRUS este un brand de revelare, un brand de surpriză. Este o dovadă a faptului, ca și în Moldova sunt create vinuri rafinate de clasă mondială.

Enologul

Dacă vinul se naște pe podgorie, atunci un enolog îi dă viață, deoarece factorul uman este nu mai puțin important pentru vinificație decât terroirul.

Principalul ideolog al vinificației Timbrus și creatorul vinurilor este partenerul de proiect Manuel Ortiz – un specialist în oenologie spaniolă, un expert practicant de clasă mondială cu 35 de ani de experiență.

Conceptul de vinificație al lui M. Ortiz se bazează pe utilizarea maximă a avantajelor terroirului Purcari și în crearea vinurilor originale ale autorului prin îmbinarea tradițiilor vinificației moldovenești, a standardelor și tendințelor mondiale, precum și a experienței și măiestriei personale.

Specialist experimentat în viticultură și enologie, Manuel Ortiz a creat vinuri în Spania, a condus departamentele tehnologice ale mai multor companii vinicole, a creat o serie de mărci comerciale de vinuri care sunt vândute cu succes în afara Spaniei.

Astăzi este unul dintre cei mai solicitați consultanți europeni, consilier în oenologie și vinificație la mai multe întreprinderi de vinificație din Europa și America Latină.

TIMBRUS este unul dintre cele mai ambițioase și importante proiecte ale lui Manuel Ortiz. Controlând pe deplin toate procesele de viticultură și vinificație din companie, vestitul enolog tinde să demonstreze că este posibil și necesar să se creeze vinuri de talie mondială în Moldova. Vinuri care dezvăluie enormul potențial al vinificației din Moldova.

Această filozofie a fost încorporată în conceptul mărcii, care se bazează pe ideea vinului ca un mesaj personal al enologului Manuel Ortiz către toți cunoscătorii vinurilor de calitate.

Iar imaginea oenologului din logo-ul mărcii nu este atât un privilegiu, ci, în primul rând, responsabilitatea personală pentru calitatea produsului.

Complexul

În regiunea pitorească Purcari, printre podgoriile TIMBRUS, se planifică construirea unui complex vinicol și turistic, unul individual din punct de vedere al caracteristicilor de producție, estetice și inovative.

Designul complexului reprezintă în sine o întruchipare arhitecturală a filozofiei companiei. Creând vinuri din categoria premium, TIMBRUS planifică să construiască un complex care nu seamănă cu nici o altă întreprindere vinicolă din Moldova. Aspectul individual, expresiv reliefează esența businessului companiei, tendința sa de a crea imagini de autor a unei vinificații premiale.

Pe lângă designeri și arhitecți vestiți, în proiectarea complexului au luat parte enologi-specialiști.

Ca urmare, proiectul creat nu numai că este unic din punct de vedere al designului, dar prevede și o optimizare maximă și individualizare a tuturor proceselor de producție.

Odată cu construirea complexului TIMBRUS, compania de asemenea planifică să elaboreze și să pună în aplicare la Purcari o programă turistică proprie, care ar îmbina șederea într-un mediu ecologic cu îngrijirea maximă față de vizitatori. Camere de hotel proprii, zone de agrement, restaurante – toate aceste lucruri, și multe altele, vor fi la dispoziția oaspeților noștri. Obiectivul strategic al complexului turistic și vinicol TIMBRUS reprezintă includerea sa în Drumul Vinului European, alături de cele mai faimoase și demne de a fi vizitate crame de pe continent.