Compania

Misiunea

Noi creăm un model nou de afaceri în domeniul vinicol. Fondând la Purcari, în principala regiune vinicolă a țării, o companie cu propriile podgorii, planificăm să construim un complex vinicol și turistic modern de generație nouă.

Noi considerăm că succesul poate fi obținut doar datorită abordărilor fundamentale și creative față de dezvoltarea fabricii de vin, de aceea întregul proces de producere a vinurilor noastre, de la sădirea podgoriilor până la îmbuteliere, este controlat de vestitul enolog.

Datorită acestei îmbinări unice a condițiilor regiunii vinicole Purcari și a experienței enologilor emeriți, noi creăm vinuri moldovenești noi cu un caracter individual. Acestea sunt niște vinuri nobile de categoria premium, care demonstrează perspective noi ale dezvoltării vinificației naționale.

Despre proiect

TIMBRUS este un proiect internaţional de creare a unor vinuri moldoveneşti principial noi de categoria premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al scrisorii, înmânate personal destinatarului. TIMBRUS este un mesaj personal al vinificatorului, adresat tuturor celor care ştiu să aprecieze cu adevărat vinurile.

Istoria acestui proiect îşi are începuturile din momentul procurării terenurilor agricole la Purcari, cea mai cunoscută regiunea vinicolă din Moldova, unde încă în secolul XIX erau fabricate vinuri de talie internaţională. Alegerea terroir-ului pentru crearea vinurilor TIMBRUS a fost o decizie principială a renumiţilor specialişti străini în domeniul viticulturii şi vinificaţiei. Enologul european TIMBRUS participă la elaborarea vinurilor de la etapa sădirii viţei de vie până la producerea şi îmbutelierea vinurilor.

Drept rezultat, am reuşit să obţinem vinurile rafinate şi elegante TIMBRUS, care se impun cu precădere pe fundalul celorlalte vinuri din regiune şi se remarcă printr-un stil cu adevărat european, nobil. Provenind din combinaţia unică dintre natura regiunii Purcari, tradiţiile vinificaţiei moldoveneşti şi măiestria specialiştilor europeni, vinurile TIMBRUS întruchipează o viziune de autor asupra viitorului vinificaţiei din Moldova. TIMBRUS este un mesaj al vinificatorului adresat tuturor amatorilor vinurilor de calitate. Acest mesaj conţine secretul unui vin unic. O taină, care nu poate fi nici citită, nici văzută, ci numai simţită şi înţeleasă prin degustarea acestui vin.

TIMBRUS este un brand de revelare, un brand de surpriză. Este o dovadă a faptului, ca și în Moldova sunt create vinuri rafinate de clasă mondială.

Enologul

Vinurile TIMBRUS sunt create de faimosul enolog spaniol Manuel Vicente Ortiz Martinez. Un specialist experimentat în domeniul viticulturii şi enologiei, Manuel Vicente Ortiz Martinez a creat vinuri în Spania, a condus departamente de tehnologie la mai multe întreprinderi vinicole. A creat un şir de mărci de comerţ de vinuri proprii cu un succes mare în vânzări departe de hotarele Spaniei. Astăzi el este unul dintre cei mai solicitaţi consultanţi europeni, consilier în enologie şi vinificaţie al întreprinderilor de vinificaţie din Europa, America Latină şi Rusia.

TIMBRUS este unul dintre cele mai ambiţioase şi importante proiecte ale lui Manuel Ortiz. Controlând în întregime toate procesele de viticultură şi vinificaţie din companie, enologul vestit tinde să demonstreze principalul: faptul că în Moldova se poate şi trebuie de creat vin de clasă mondială. Vinurile de categoria premium, care în cea mai mare măsură descoperă potenţialul vitivinicol enorm al Moldovei.

Complexul

În regiunea pitorească Purcari, printre podgoriile proprii TIMBRUS, pe parcursul a trei ani se planifică construirea unui complex vinicol și turistic nou, unul individual din punct de vedere al caracteristicilor de producție, estetice și inovative.

Designul complexului reprezintă în sine o întruchipare arhitecturală a filozofiei companiei. Creând vinuri de categoria premium cu un caracter recunoscut, TIMBRUS planifică să construiască un complex care nu seamănă cu nici o altă întreprindere vinicolă din Moldova. Aspectul individual, expresiv reliefează esența businessului companiei, tendința sa de a crea imagini de autor a unei vinificații premiale.

Pe lângă designeri și arhitecți vestiți, în proiectarea complexului au luat parte enologi-specialiști.

Ca urmare, proiectul creat nu numai că este unic din punct de vedere al designului, dar prevede și o optimizare maximă și individualizare a tuturor proceselor de producție.

Odată cu construirea complexului TIMBRUS, compania de asemenea planifică să elaboreze și să pună în aplicare la Purcari o programă turistică proprie, care ar îmbina șederea într-un mediu ecologic cu îngrijirea maximă față de vizitatori. Camere de hotel proprii, zone de agrement, restaurante – toate aceste lucruri, și multe altele, vor fi la dispoziția oaspeților noștri. Obiectivul strategic al complexului turistic și vinicol TIMBRUS reprezintă includerea sa în Drumul Vinului European, alături de cele mai faimoase și demne de a fi vizitate crame de pe continent.